Vind hier het antwoord op je vraag. Zit je vraag er niet tussen of wil je meer weten neem dan contact met ons op. We hebben de vragen ook ingedeeld in de categorieën:
• Over The Hike
• Reis en verblijf in Kaapverdië
• SOS Kinderdorpen en Kaapverdië
• Algemeen over Kaapverdië
• Algemeen over SOS Kinderdorpen
Wat is The Hike in Kaapverdië?
Het is een 24 uurs Challenge van SOS Kinderdorpen waarbij tussen de 10 en de 150 deelnemers vanuit Nederland afreizen naar Kaapverdië om in 24 uurs door Kaapverdië te wandelen. De Challenge vindt plaats op Sao Vincente, het eiland waar de familie van Berkel woont. Men kan individueel of in groepsverband deelnemen. De minimale afstand die men moet afleggen is 10 kilometer. Op het parcours van minimaal 10 kilometer zijn plekken waar de deelnemers kunnen eten, drinken, verzorging krijgen en rusten. De deelnemers aan deze reis werven fondsen voor het werk van SOS Kinderdorpen in Kaapverdië in hun eigen netwerk. Iedere deelnemer wordt gevraagd om 1200 euro te werven.
Hoe is The Hike voor Kaapverdië tot stand gekomen?
In het programma “Helemaal het Einde!” (te zien op maandagavond om 20:30) worden vier families een jaar lang gevolgd in hun avontuur een bestaan op te bouwen in Kaapverdië. Naast het pracht en praal van de witte stranden en blauwe zee worden de families geconfronteerd met de gruwelijke omstandigheden waarin veel kinderen opgroeien. Kinderen zonder familie of veilig thuis, waardoor ze op straat rondzwerven en hun toekomst uitzichtloos is. De familie van Berkel wil graag een evenement helpen organiseren om deze kinderen te helpen en namen daarom contact op SOS Kinderdorpen. Een ‘a match made in heaven’ onstond. SOS Kinderdorpen organiseert The Hike en de familie van Berkel helpt vrijwillig mee met de organisatie ervan in Kaapverdië.
Organiseren jullie dit evenement zelf? Of organiseert Matthijs dit evenement?
Het is SOS Kinderdorpen die The Hike organiseert. Matthijs en zijn familie helpen mee met de organisatie ervan in Kaapverdië. Dit doet hij onder andere door het parcours uit te zetten, te zorgen voor de aankleding lokaal en door uit te zoeken wat de lokale regels zijn met betrekking tot de vergunningen. Ook mobiliseert hij de lokale gemeenschap om mee te helpen van dit evenement een groot succes te maken. Naast Matthijs en zijn familie zijn er nog veel andere vrijwilligers actief om van dit evenement een succes te maken.
Waarom is er een evenement voor SOS Kinderdorpen? Kan het geld niet beter direct worden besteed aan de kinderen zelf?
Bij iedere actie die SOS Kinderdorpen doet is het doel om meer geld binnen te halen dan er aan kosten wordt gemaakt. Anders beginnen we niet aan een actie. Bij de organisatie van dit evenement wordt SOS Kinderdorpen ondersteund door vrijwilligers zoals de familie Van Berkel. Dit maakt dat de verwachtte kosten klein zijn in verhouding met de verwachte baten. Als er 100 mensen deelnemen aan dit evenement, kan er meer dan 120.000 euro ingezet worden voor kinderen zonder familie. Dit is een enorm bedrag waarmee we veel kinderen kunnen helpen.
Mogen kinderen ook meedoen met The Hike?
We vinden het erg leuk als mensen samen met hun kinderen deelnemen aan de Hike. Kinderen mogen daarom mee doen, maar wel alleen onder begeleiding van een volwassenen. Kinderen moeten dus wel in een team met volwassenen. Je kan dan als familieteam geld gaan ophalen voor de kinderen in Kaapverdië. We horen vaak dat kinderen het leuk vinden om zich ook in te zetten voor een betere wereld.
Voor kinderen t/m 18 jaar is er 50% korting beschikbaar op het inschrijfgeld. Wil je hiervan gebruik maken, e-mail dan een kopie van het paspoort van je kind naar info@soskinderdorpen.nl. Dan ontvang je een kortingscode. Deze kan je bij het inschrijven toevoegen bij de inschrijving van je kind. Dit kan je toevoegen bij stap controleren van je gegevens nog voordat je op de knop afronden klikt . (klik op code invoeren om de code in te voeren, zie je deze niet staan klik dan op de kleine blauwe vierkante knop met het pijltje)
Wat is de minimumleeftijd om mee te doen aan The Hike?
Er is geen minimumleeftijd. Wel is het zo dat kinderen (iedereen onder de 18 jaar) alleen mee mogen doen onder de begeleiding van een volwassenen. Daarom is het belangrijk dat kinderen worden ingeschreven als onderdeel van een Team inschrijving. Meld je dan aan als team en dan kan je de inschrijving van je kind meteen doen na je eigen inschrijving. Voor kinderen is er een korting van 50% beschikbaar op het inschrijfgeld.
Wil je hiervan gebruik maken, e-mail dan een kopie van het paspoort van je kind naar info@soskinderdorpen.nl. Dan ontvang je een kortingscode. Deze code kan je bij het bij de inschrijving van je kind toevoegen.
De kortingscode kan je toevoegen bij stap controleren van je gegevens nog voordat je op de knop afronden klikt. (klik op code invoeren om de code in te voeren, zie je deze niet staan klik dan op de kleine blauwe vierkante knop met het pijltje).
Waar wandelen we?
Op Sao Vincente wordt 1 parcours (een loop) van minimaal 10 kilometer uitgezet. De route loopt door de stad en de natuur van Sao Vincente.
Hoe slapen we tijdens The Hike?
Tijdens The Hike zijn er rust en slaapplekken op de route om even bij te kunnen komen. Je verblijf in aanloop naar en na afloop van de The Hike regel je zelf. Zo kan je iets kiezen wat het beste aansluit bij jouw wensen en jouw budget.
Hoe fit moet ik zijn?
Deze 24 uurs Challenge is een fysieke uitdaging, alhoewel er tijdens de 24 uur ook ruimte is om te rusten natuurlijk. Wel moet je beschikken over een goede basisconditie. Twijfel je over je fitheidsniveau? Aarzel niet en neem contact op met je huisarts of trainer. Ook is het van belang om vooraf te gaan trainen. Hiervoor krijg je tips en adviezen. Een handige site hiervoor is: https://www.wandel.nl/gezondheid/wandeltraining/trainingsschema-wandelen-beginner.htm. Hier vind je heel veel nuttige tips en schema’s.
Is het niet gevaarlijk om aan een The Hike deel te nemen?
Veiligheid staat ten alle tijden voor op. Deelname aan The Hike is zeker een uitdaging, maar wel voor iedereen te doen. Er zal eerste hulp aanwezig zijn bij het evenement en is er een Nederlandse dokter beschikbaar. We verwachten van de deelnemers dat ze fit zijn. Verder geldt dat bij iedere reis met een fysieke uitdaging ook daar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Hierover worden deelnemers vooraf goed geïnformeerd. Deelname is echter op eigen risico.
Wat betreft de veiligheidssituatie in de regio laten wij ons leiden door het Ministerie van Buitenlandse zaken en onze lokale SOS-collega’s en reispartner.
Wat gebeurt er als ter plekke blijkt dat je de uitdaging niet aankan? Hoe gaan we daar ter plekke mee om?
Daar zoeken wij ter plaatse uiteraard een oplossing voor. Maar eigenlijk kan iedereen The Hike aan, het gaat erom dat je je 24 uur voor de kinderen inzet en tussendoor slapen/rusten mag!
Als je uiteindelijk toch niet meegaat, wat doen jullie dan met het geld wat is gestort door diverse sponsors (vrienden, familie, etc)
Het geld wordt opgehaald voor het werk van SOS Kinderdorpen in Kaapverdië. Dit geldt ook als je door onvoorziene omstandigheden niet mee kan door bijvoorbeeld verandering in de thuissituatie of door bijvoorbeeld een lichamelijk letsel niet mee kan. De donateurs hebben het geld immers gegeven om te besteden aan kinderen in Kaapverdië die ouderlijke zorg nodig hebben.
Met hoeveel personen doen we mee aan The Hike?
We verwachten te gaan wandelen met een groep van 100 personen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan dit meer of minder worden.
Hoeveel mensen kunnen er deelnemen?
Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus meld je dus snel aan!
Is het mogelijk om de andere deelnemers te ontmoeten voordat we op reis gaan?
Jazeker! Na aanmelding word je uitgenodigd voor een besloten Facebookgroep. Hier kom je in contact met de andere deelnemers en kun je ervaringen delen of nieuwtjes plaatsen. Daarnaast organiseren wij een officiële kick-off.
Hoe draagt meedoen aan het evenement bij aan het werk van SOS Kinderdorpen?
Naar schatting groeit een op de tien kinderen op zonder liefdevolle familie. SOS Kinderdorpen vindt dat ieder kind recht heeft om in een liefdevolle familie op te groeien. Omdat we mensen die deelnemen vragen om te streven naar een sponsorbedrag van €1200 kunnen we de kinderen die in Assomada worden opgevangen met dit geld ondersteunen. Het kost €1200 om een kind een jaar lang liefdevol op te vangen.
Mag ik helpen als vrijwilliger tijdens het event?
Op dit moment kunnen we dat aanbod niet faciliteren. We hebben in de afgelopen tijd hard gewerkt om een projectteam neer te zetten, die de organisatie van het event op zich heeft genomen. We hebben op dit moment alle functies bezet en zijn nu niet op zoek naar vrijwilligers. Indien je dat wilt dan noteren we wel je gegevens, mochten we in de toekomst behoefte hebben aan extra ondersteuning. Vul het contactformulier in als je je wilt opgeven.
Waarom bezoeken de deelnemers geen kinderdorp?
Op Sao Vincente is geen kinderdorp aanwezig. Maar sowieso zijn wij zeer terughoudend met projectbezoeken. Veel kinderen hebben al veel meegemaakt en wij willen het leven voor hen nu ze zijn opgevangen zo normaal en stabiel mogelijk laten verlopen. We vinden het van groot belang dat de kinderen in onze projecten opgroeien in een stabiele, liefdevolle en ‘normale’ familieomgeving. Dat betekent dat er alleen onder hele strikte voorwaarde bezoekers in de kinderdorpen worden ontvangen.
Wat moet ik meenemen?
Een uitgebreide paklijst volgt een paar weken voor de start van het evenement.
Maar dit zijn alvast wat spullen die mee in de koffer kunnen!
- Wandelschoenen
- Wandelsokken (zomer)
- Korte broek
- Lange broek voor ’s nachts
- Windjack, het koelt s' avonds snel af en is het belangrijk om een winddichte jas bij je te hebben en is s ochtends en s’avonds bedekking van je benen sterk aan te raden, ook in verband met muggen.
- Regenkleding (poncho)
- Hoofdeksel, hoed met rand
- Zonnebrand factor 50
- Drinkfles
- Zonnebril. Het kan stevig waaien op de Kaapverdische eilanden. Een bril is ook fijn om het zand uit de ogen te houden.
- Repen, gel, etc. Er zijn verzorgingsposten met water, sportdrank, bananen. Maar overig eten wel zelf meenemen.
Optioneel:
- wandelstokken
- pleisters, blarenpleisters, paracetamol, ORS, diarree remmers
- medicijnen als je die gebruikt
- ICE (In geval van nood) gegevens
Welke vaccinaties zijn belangrijk?
GGD adviseert een vaccinatie voor DTP en Hepatitis A. Wij adviseren deelnemers om voor een persoonlijk advies naar de huisarts of GGD te gaan.
Hoe kan ik mij aanmelden/inschrijven?
Hoeveel sponsorgeld moet ik ophalen?
Het richtbedrag is € 1200 per persoon. Uiteraard mag je meer ophalen!
Hoe haal ik mijn sponsorbedrag op?
Er zijn tal van leuke en effectieve acties te organiseren om fondsen te werven. Wij helpen je met tips en tools voor het werven van donaties. Op de sponsortips pagina staan verschillende tips! Tevens ontvang je van ons een uitgebreid promotiepakket.
Ik wil langer blijven, kan dat?
Absoluut! Kaapverdië is een bijzonder land waar nog veel meer te beleven valt. Als je besluit op een andere datum heen en/of terug te reizen, dan kan dat.
Wat zijn de kosten van de reis?
De deelnemers zoeken en boeken hun eigen reis. Een kostenindicatie voor accommodatie en vlucht is zo’n 750 euro. Daarnaast betaal je als deelnemer inschrijfgeld van € 150,- per persoon. Ook dient elke deelnemer minimaal 1.200 euro per persoon aan donaties te werven.
Mag ik ook fondsenwerven voor mijn reiskosten?
Dit mag wel, maar we raden dit af. Voor sponsors is het heel fijn om te weten dat al het geld dat ze doneren naar Kaapverdië gaat. Al het geld wat via het actieplatform wordt overgemaakt, kan ook alleen maar daar naar toe gaan. Mocht je dit toch willen doen, maak het dan heel expliciet naar jouw donor toe dat je geld zoekt voor je reis en niet voor het sponsorproject en vraag hen dan dit geld direct naar jou over te maken.
Kan ik een vlucht via jullie boeken?
Nee, dat is niet mogelijk. Je boekt zelf je vlucht. Dit zodat je een reis kan boeken die het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen.Op 19 oktober is einde middag de informatie bijeenkomst waarmee je avontuur met The Hike echt begint. Een dag eerder landen zorgt er ook voor dat je uitgerust aan The Hike kan starten. Kies daarom een vlucht waarmee je op 19 oktober rond half 5 bij de kickoff bijeenkomst kan zijn.
Waar kan ik mijn ticket boeken?
Reisorganisatie TUI vliegt in oktober iedere maandag en vrijdag naar Sao Vincente, Kaapverdië. Dit is de meest gemakkelijke manier om naar Kaapverdië te vliegen. Zoeken via algemene zoekmachines levert vaak duurdere tickets op.TUI vliegt vanuit Amsterdam, maar heeft ook aanbiedingen vanuit Brussel. Een andere mogelijkheid om naar Kaapverdië te vliegen is via www.flytap.com.
Op 19 oktober is einde middag de informatie bijeenkomst waarmee je avontuur met The Hike echt begint. Een dag eerder landen zorgt er ook voor dat je uitgerust aan The Hike kan starten. Kies daarom een vlucht waarmee je op 19 oktober rond half 5 bij de kickoff bijeenkomst kan zijn.
Waar kan ik accommodatie vinden?
Kan ik een reis- of annuleringsverzekering bij jullie afsluiten?
Nee dit is helaas niet mogelijk. Je dient een passende reisverzekering af te sluiten voor deze reis. Dit is verplicht. Ook ben je verplicht te zorgen voor een goede dekking van ziektekosten. Daarnaast adviseren we je ook een annuleringsverzekering te nemen.
Wordt Matthijs betaald?
Nee, Matthijs krijgt geen financiële bijdrage voor zijn inzet voor de 24 uurs Hike. Hij en zijn familie zetten zich geheel belangeloos in voor SOS Kinderdorpen. Wel betalen we eventuele onkosten die hij maakt bij zijn ondersteuning van The Hike.
Betalen jullie Talpa?
Nee, SOS Kinderdorpen betaalt niets aan Talpa of aan RTL4. Zij volgen als journalisten het leven van de familie van Berkel en daarin speelt nu het evenement wat hij aan het opzetten is een belangrijke rol.
Wat doet SOS Kinderdorpen op Kaapverdië?
Onze organisatie begon haar werk op de Kaapverdische eilanden in de jaren tachtig. In 1981 werd een overeenkomst gesloten tussen de regering van Kaapverdië en SOS Kinderdorpen. Slechts drie jaar later begon onze organisatie te werken op het eiland São Tiago.
Inmiddels is zijn er twee kinderdorpen op Sao Tiago. Hier bieden we een liefdevol thuis aan 214 kinderen. Daarnaast is er een sociaal centrum in Mindelo op het eiland Sao Vincente. Hier ondersteunen we 12 kinderen die op de straat wonen. In de gemeenschappen van Tarrafal en Santa Cruz zijn er twee familiehuizen.
Hoe kan ik jullie werk steunen op Kaapverdië?
Je kan ons werk op Kaapverdië steunen door deel te nemen aan The Hike, door een deelnemer te sponsoren die meedoet met the Hike of door een algemene donatie te doen aan het evenement. Dit kan via onze website.
Kan ik een kind in Kaapverdië sponsoren?
Ja, dat is mogelijk. Stuur als je dit wilt, een email naar info@soskinderdorpen.nl met jouw naam en telefoonnummer en e-mail adres. Dan nemen we hierover zo spoedig mogelijk contact met je op.
Wat gaan jullie met het geld doen?
De opbrengsten van de The Hike gaan naar de SOS kinderen in de 10 SOS families in SOS kinderdorp in Assomada. Met de sponsorbijdrage geef je als deelnemer nog meer kinderen een veilig thuis in een liefdevolle familie. Dankzij steun van de deelnemers kunnen zij rekenen op de 24 uurs zorg van een liefdevolle SOS moeder, onderwijs, medische zorg en een stabiele familiebasis voor een kansrijke toekomst.
Alleen als een kind geen familie meer heeft, of niet meer bij zijn familie kan leven, krijgt dit kind een nieuw thuis in een SOS kinderdorp. Hier creëren we nieuwe families voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. Hier groeien deze kinderen op met broertjes en zusjes en een liefdevolle moeder totdat zij op eigen benen kunnen staan. De SOS moeders spelen hierbij een belangrijke rol. Zij begeleiden de ontwikkeling van ieder kind en doen dit met de bezieling van een moeder en met de professionaliteit van een kinderverzorger. De SOS moeders kennen en respecteren de individuele sociale achtergrond, cultuur en religie van elk kind. In een SOS familie groeien kinderen samen op als broertjes en zusjes. Biologische zusjes en broertjes blijven altijd bij elkaar. Zodat ze niet alleen een gezamenlijke geschiedenis, maar ook een gezamenlijke toekomst hebben.
In kinderdorp Assomada wonen 10 SOS families. Als het nodig is, treffen we voorzieningen om het kinderdorp en de omringende gemeenschap nog sterker, gezonder en hechter te maken. Zo is er in kinderdorp Assomada een SOS kleuterschool.
Hoe weet ik zeker dat mijn gift goed terechtkomt?
Uw gift komt goed terecht. SOS Kinderdorpen voldoet al jaren aan de eisen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) voor verantwoorde fondsenwerving. Het CBF is de toezichthouder voor goede doelen in Nederland. Ruim 500 goede doelen laten zich door deze organisatie toetsen op strenge kwaliteitseisen. Bij SOS Kinderdorpen streven we naar een bestedingspercentage (bestedingen aan doelstelling/ totale inkomsten) van rond de 80%. In 2017 is het percentage doelbestedingen ten opzichte van de inkomsten uitgekomen op 79,57%.
Zijn mijn giften fiscaal aftrekbaar?
Jouw giften zijn aftrekbaar als het bedrag dat je geeft boven de 1% van je belastbaar inkomen komt.
Dus stel je inkomen is 25.000 euro. Dan is 1% 250 euro. Je geeft 300 euro, dus is 50 euro aftrekbaar. Daarover krijg je een deel terug.
Wat is het effect van toerisme op Kaapverdië?
Toerisme is een van de belangrijkste sectoren voor de ontwikkeling van de Kaapverdische economie, en de groei van het Bruto Nationaal Product van Kaapverdië. In totaal draagt de toerisme- en reisindustrie voor 17,2% bij aan het Bruto Binnenlands Product van Kaapverdië. Toerisme droeg aanzienlijk bij aan de opbrengsten (winsten) en werkgelegenheid. Het aantal toeristen per jaar is gegroeid van 45.000 in 1997 naar 716.775 in 2017.
Kaapverdië is toch een vakantiebestemming, is het daar dan zo arm?
Kaapverdië is bij veel Nederlanders inderdaad bekend als zonnige vakantiebestemming met mooie resorts en fijne stranden. De eilandengroep heeft ook een ander gezicht. 35% van de families in Kaapverdië leeft in absolute armoede. Absolute armoede betekent dat iemand leeft op de rand van het bestaansminimum. Het ontbreekt hen aan voedsel, veilig drinkwater, sanitair, gezondheid, onderwijs en solide onderdak. Veel kinderen leven in kwetsbare families.
Uit gegevens blijkt ook dat 54% van de huishoudens met kinderen van 0-6 jaar financiële problemen heeft bij het kopen van voedsel. Armoede treft vooral grote gezinnen treft: 61% van de armen in Kaapverdië leeft in huishoudens met 6 of meer mensen.
- Ongeveer 9,7 procent van de kinderen onder de vijf jaar is ondervoed in Kaapverdië.
Veel kinderen leven in gebroken gezinnen. 44% van de gezinnen bestaat uit eenoudergezinnen. In 55,9% gezinnen is de vader afwezig.
In Kaapverdië groeit het gros van de kinderen op in gebroken families. 80% van de kinderen wordt buiten het huwelijk geboren. De sociale problemen (werkloosheid 12,2%, drugs- en alcoholmisbruik, geweld (tegen vrouwen en kinderen) waarmee veel Kaapverdianen geconfronteerd worden en de kwetsbare gezinsstructuur, brengen veel kinderen in gevaar om de zorg van hun ouders te verliezen en verstoken te blijven van hun basisrechten. De onstabiele relaties binnen families schaden de verantwoordelijkheid die de ouders moeten nemen voor hun kinderen, wat in het algemeen en ook het gezinsleven in onbalans brengt.
98% van de kinderen in de SOS kinderdorpen in Kaapverdië zijn sociaal verweesd. Dat betekent dat (een van hun beide) ouders nog wel in leven zijn, maar dat zij niet in staat zijn om een veilige en stabiele basis te bieden aan hun kinderen.
Hoe is de temperatuur in oktober?
Het is gemiddeld zo’n 20 tot 25 graden en voelt warm aan. Wel koelt het 's avonds snel af en is het belangrijk om een winddichte jas bij je te hebben en is s ochtends en 's avonds bedekking van je benen sterk aan te raden, ook in verband met muggen.
Het is toch niet ethisch dat een hele groep mensen een soort van ‘gaat aapjes kijken’ in de SOS projecten? Wat vinden de SOS-kinderen ervan dat de Challenge deelnemers op bezoek komen?
Tijdens dit evenement zullen de deelnemers niet op bezoek gaan bij een project van SOS Kinderdorpen. Wel zullen we de deelnemers meenemen in het werk van SOS Kinderdorpen op Kaapverdië. Dat zullen we doen door tijdens de 24 uurs SOS medwerkers te laten vertellen over de impact die de deelnemers maken in het leven van kwetsbare kinderen. Ook nodigen we inmiddels opgegroeide SOS kinderen uit om te vertellen over hun leven en hoe SOS Kinderdorpen daarin een rol heeft gespeeld.
Algemeen over SOS Kinderdorpen?
SOS Kinderdorpen zet zich al bijna 70 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis en in Nederland doen we dat alweer 53 jaar. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie, in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.
Waarom richt SOS Kinderdorpen zich op familie?
Onze organisatie is er op gericht om kinderen op te laten groeien in een veilige en liefdevolle familie. Familie is je basis. Wij geloven dat familieliefde voorwaardelijk is voor de ontwikkeling van een kind. Want stel je voor dat je het moest stellen zonder de zorg van je familie? Dat is de realiteit van 1 op de 10 kinderen wereldwijd.
Wat is jullie kostenpercentage?
In het kostenpercentage worden de totale gemaakte kosten die aan (eigen) fondsenwerving zijn besteed vergeleken met de totale inkomsten uit eigen fondsenwerving. In 2016 is dit uitgekomen op 18,5% (t.o.v. 17,7% een jaar eerder). Dit ligt ruim onder het door CBF toegestane percentage van 25%.
We vinden het belangrijk dat onze geworven fondsen zoveel mogelijk aan onze doelstellingen worden besteed en deze fondsen ook zo snel mogelijk op de plek van bestemming terechtkomen. Tegelijkertijd zijn investeringen in de fondsenwerving noodzakelijk voor het realiseren van meer inkomsten, waardoor we meer kinderen kunnen helpen. We streven naar een bestedingspercentage (bestedingen aan doelstelling/ totale inkomsten) van rond de 80%. Dit percentage kan fluctueren: het ene jaar valt het hoger uit dan het andere jaar. Dit heeft met meerdere factoren te maken; zoals de ontwikkeling in onze inkomsten, de ontwikkeling van de kosten van onze programma’s en de omvang van bestedingen aan nieuwe programma’s. In 2016 is het percentage doelbestedingen ten opzichte van de inkomsten uitgekomen op 79,7%.
Dus als ik 1 euro doneer aan SOS Kinderdorpen Nederland, dan gaat er 81,5 eurocent naar de SOS-projecten?
Bij de gelden die geworven worden door de deelnemers van The Hike komt het volledige bedrag ten goede aan het werk van SOS Kinderdorpen in Kaapverdie. Dus 100% van het geld dat de deelnemers werven komt ten goede aan ons werk voor kinderen in Kaapverdie.
Doen jullie marketing of zijn jullie een goed doel?
We zijn een goed doel dat marketing nodig heeft om in deze tijd zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen aan familieliefde. Dit doen we altijd op de meest kosteneffectieve manier: zo krijgen we veel gesponsord van onze partners.
Overige vragen waarop geen antwoord is gegeven/waar je niet het volledige antwoord hebt
Op dit moment is er nog niet meer bekend dan wat we hebben verteld.
- Als wij meer informatie hebben, zullen we die waar mogelijk met u delen. U kunt bij ons altijd vragen naar de laatste stand van zaken.
- Ik ga het voor u navragen en kom zo snel mogelijk bij u terug.
Ik wil even telefonisch overleggen. Welk nummer kan ik het beste bellen voor extra vragen?
Je kunt hiervoor contact opnemen met 020-3032500.