Over The Hike

 

 

 

 

Miles that Matter!

 

The Hike is een 24-uurs sponsorloop van SOS Kinderdorpen. In 24 uur loopt een deelnemer zoveel mogelijk kilometers en iedere stap die gezet wordt, draagt bij aan een beter leven voor kinderen in nood. Meedoen aan The Hike betekent een unieke ervaring én een jaar lang liefdevolle zorg voor een kind in een SOS familie in Kaapverdië. 

 • Wanneer?  20 + 21 oktober 2018 (kickoff op 19 oktober)
 • Wat? 24-uurs sponsorloop op Kaapverdië waarbij je zoveel mogelijk kilometers in 24-uur loopt.  
 • Wat is het inschrijfgeld? €120,- (early bird) of €150,- (regulier tarief), kinderen 50% korting.
 • Welk bedrag moet ik ophalen? € 1.200,- per persoon
 • Waarom? Om een liefdevol thuis te geven aan kinderen in Kaapverdië.
 • Welk land? Kaapverdië ( het eiland São Vicente) 
 • Wie mogen meedoen?  Iedereen! Denk aan je: sportclub, wandelvereniging, kinderen, familieleden, of vriendengroep. Voor kinderen is er een korting beschikbaar op het inschrijfgeld. Zie veelgestelde vragen.
 • 24 uur lang lopen? 24 uur zet je je in voor de kinderen, maar tussendoor rusten en slapen mag! Er zijn slaap- en chillplekken geregeld voor deelnemers op het terrein. Daarnaast zijn er verzorgingsposten met water, sportdrank en eten.
 • Wat kan ik verwachten? Je loopt langs uitgestrekte landschappen, de grillige kustlijn, uitdagende bergen en de pittoreske havenstad Mindelo. In 24 uur word je ondergedompeld in de bruisende Kaapverdische cultuur en maak je kennis met het werk van SOS Kinderdorpen en het verschil dat jij als deelnemer maakt voor kinderen zonder veilig thuis. We doen er alles aan om dit avontuur tot een succes te maken. Maar, het blijft Afrika en in Afrika gaat soms niet altijd alles zoals gepland. 
 • Waar slaap je voor of na het event? In een door jou zelf te regelen accomodatie.
 • Hoe kom ik op Kaapverdië? Het gaat op dit moment snel met de vliegtickets naar São Vicente rond The Hike. Ons advies is om zo snel mogelijk een ticket te boeken en dit voor jouw inschrijving te doen. Er gaan 2 keer in de week directe vluchten vanaf Amsterdam, maar ook vanaf Brussel naar het eiland São Vicente, Kaapverdië. Ook is het mogelijk eerst naar een ander eiland te vliegen en er via een binnenlandse vlucht te komen. We hebben een contact bij TUI die je kan helpen hierbij. Mail hiervoor naar info@sosthehike.nl en dan nemen we contact met je op. Het vliegticket boek je zelf, zodat je zelf kan bepalen wanneer je aankomt en weer terugvliegt. De startbijeenkomst van The Hike is op vrijdagmiddag 19 oktober op Sao Vicente.

Het geld dat wordt opgehaald voor The Hike gaat naar het SOS Kinderdorp Assomada op het eiland Santiago. 

In Kaapverdië worden in totaal 392 kinderen door SOS Kinderdorpen geholpen. 

Met het sponsorgeld van €1200, geven jij en je sponsors een kind een jaar lang, 24 uur per dag, een liefdevol thuis, bestaande uit: 

·        Voor 100 euro krijgt een kind een jaar lang medische zorg
·        Voor 125 euro kan een kind een jaar naar school
·        Voor 200 euro krijgt een kind een jaar psychosociale hulp
·        Voor 775 euro krijgt een kind een jaar lang eten en drinken