Inschrijving The Hike is geopend!

14-12-2018 | 16:00

 

Inschrijving The Hike is geopend!

SOS Kinderdorpen is op zoek naar avonturiers die willen deelnemen aan een uitdagend event op 20 en 21 oktober op Kaapverdië.

Het gaat om The Hike. Tijdens deze sportieve en uitdagende 24-uurs wandeling maken deelnemers kennis met het eiland Sao Vicente én met iedere stap die wordt gezet, dragen ze bij aan een beter leven voor kwetsbare kinderen op Kaapverdië. De 24-uurs wandeling betekent een unieke ervaring én een jaar lang liefdevolle zorg voor een kind in een SOS-familie in het Kaapverdische SOS kinderdorp Assomada. 

Hulp uit bijzondere hoek

Bij de organisatie van The Hike krijgt SOS Kinderdorpen bijzondere hulp vanuit Sao Vicente. De familie Van Berkel: Matthijs, Marieke en hun vier kinderen zijn geëmigreerd naar Kaapverdië en worden gevolgd door het RTL4 programma Helemaal het Einde! Zij kunnen hun ogen niet sluiten voor de problematiek op dit eiland. Ze zijn zo geraakt door de situatie waarin veel kinderen in Kaapverdië opgroeien, dat ze besluiten om in actie te komen. Omdat SOS Kinderdorpen al decennialang actief is in Kaapverdië, is de link snel gelegd. SOS Kinderdorpen organiseert The Hike en de familie van Berkel helpt vrijwillig mee met de organisatie van de uitdagende 24-uurs wandeling.

Het doel van ieders inzet is gekozen net als de activiteit: sponsorkilometers maken voor SOS Kinderdorp Assomada op het eiland Sao Tiago. De inschrijving voor The Hike is geopend! Hike jij mee?

Op Kaapverdië worden in totaal 392 kinderen door SOS Kinderdorpen geholpen.